Lektorsko društvo vabi

Preden se odpravimo na zaslužene počitnice, vas vabimo na zanimive junijske dogodke v našem društvu. V četrtek, 4. junija 2015, smo na Koroškem. Dobrodošli na strokovni jezikovni delavnici. Prijave sprejemamo samo še danes, informacije so na naši spletni strani.

 

V sredo, 10. junija 2015, ob 19. uri vabimo v knjižnico na srednji šoli Vegova Ljubljana (na Vegovi 4 v Ljubljani). Tam bo imel predavanje Zoran Milivojević, priznani psihoterapevt transakcijski analitik z dolgoletno prakso in avtor številnih knjig, ki jih Slovenci dobro poznamo (Emocije, Mala knjiga za velike starše, Formule ljubezni, Igre, ki jih igrajo narkomani). Naslov njegovega predavanja za Lektorsko društvo Slovenije bo Konflikt – kaj pomeni, če kdo misli drugače kot jaz. Navezovalo se bo na odnos med lektorjem in naročnikom (avtorjem) – kako ravnati, kadar nastane konflikt med lektorjem in naročnikom, ki se z našimi popravki ne strinja; kako ravnati, kadar imamo lektorji gotovo prav, in kako se odzvati, kadar smo se zmotili in moramo to pojasniti naročniku (avtorju). Predavanje bo za člane društva brezplačno, za nečlane pa bo vstopnina 10 evrov. Poravnali jo boste pred začetkom predavanja.

 

Ta mesec se bomo srečali še v torek, 16. junija 2015, ob 11. uri na jezikovnem pogovoru v Društvu slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12 v Ljubljani. Prisrčno dobrodošli.

 

Lektorsko društvo Slovenije

Kristina M. Pučnik, predsednica