Pomoč socialno ogroženim študentkam in študentom

Spoštovane študentke, spoštovani študentje!

 

Mineva peti teden, odkar se je študijski proces premaknil v virtualno okolje. S fizičnim premikom iz fakultetnega okolja smo se mnogi študentje in študentke odmaknili tudi iz delovnega okolja. Ob študijskem procesu namreč številni opravljajo študentsko delo, ki imajo različne motive: pridobivanje novih izkušenj, raziskovanje novih področij, dodaten zaslužek, plačevanje osnovnih življenjskih stroškov … Prav slednji motiv največkrat žal prevladuje in je trenutno razlog, da mnoge študente in študentke pesti skrb za preživetje. V času pandemije večina študentskih del miruje, nevzdržno pa ostajajo plačila najemnine stanovanja, položnice za stroške, plačilo šolnine za izredne študentke in študente, nakup hrane in tako naprej.

Ker se na Filozofski fakulteti zavedamo, da ima lahko izpad študentskega dela hude posledice, vam v nadaljevanju pošiljamo nekaj povezav, na katere se lahko obrnete po pomoč v teh razmerah.

 

Petka za nasmeh nudi pomoč pri nakupu in dostavljanju osnovnih živil in potrebščin ljudem, za katere se predvideva, da bi jim okužba s koronavirusom lahko povzročila resne zdravstvene težave (kronične bolezni), in ki nimajo nikogar, ki bi jim lahko pomagal. Več informacij najdete na tem naslovu.

 

Pakete s hrano za socialno ogrožene omogoča tudi dobrodelna organizacija Anina zvezdica.

 

Društvo psihologov Slovenije je na enem mestu zbralo informacije, ki vam lahko pomagajo pri soočanju s strahom, negotovostjo, skrbjo, žalostjo, brezupom in podobnimi občutki. Več informacij najdete tule.

 

Študentje in študentke psihologije na Filozofski fakulteti UL ponujajo kratke, strokovne in uporabne psihološke napotke. Kontaktirate jih lahko preko njihove facebook strani.

 

Pomoč najbolj socialno ogroženim študentkam in študentom ponuja tudi Filozofska fakulteta. Vodstvo FF je skupaj s Študentskim svetom pripravil pomoč v obliki nakupa hrane v trgovini Mercator. Za več informacij se, prosimo, obrnite na spletno stran Filozofske fakultete.

 

V trenutnem času je tudi pomembno, da izkažemo solidarnost in pomoč tistim, ki to potrebujejo. Vsi, ki lahko ponudite pomoč v obliki prostovoljnega dela, se lahko na spodnjih dveh povezavah javite kot prostovoljci oziroma prostovoljke.

 

Petka za nasmeh

Filantropija

Rdeči križ Slovenije

 

Veselimo se dne, ko bomo zopet skupaj na Filozofski fakulteti. Do takrat vam želimo uspešen študijski proces in veliko zdravja!

 

Študentski svet FF UL