Tedenski napovednik Trubarjeve hiše literature

Filmska projekcija
Slovenci in 1. svetovna vojna 1914-1918 – Propad
ponedeljek, 29. junij, ob 20.00, Trubarjeva hiša literature

Beg in razsulo italijanske vojske, neuspela avstro-ogrska ofenziva na Piavi junija 1918, umik in vdaja avstro-ogrske vojske po zmagoviti oktobrski ofenzivi italijanske vojske, razpad Avstro-Ogrske, italijanska zasedba zahodnega slovenskega ozemlja in približevanje Ljubljani, kjer je vladal kaos. Narodne straže in razoroževanje sto tisoč glave množice umikajočih se avstro-ogrskih vojakov, ki so plenili in ropali na železniških postajah, ustanovitev Kraljevine SHS 1. decembra 1918.

Strokovni pogovor – okrogla miza
Konceptualna razprava – Poezija & Turizem
torek, 30. junij, ob 20.00, Trubarjeva hiša literature

Poezija & Turizem. … Dve skrajni točki prostora, katerega koordinate zarisuje ekonomska logika, ali pa, če hočete na drugi strani, logika pesniškega ustvarjanja. Kaj pa, če je ta razdalja med poezijo in turizmom le navidezna? O teh in drugih navideznostih se bodo, na otvoritvenem večeru Festivala Pranger, pogovarjali: Polonca Blažič, Glorjana Veber, Janja Spevan in Goran Potočnik Černe.

Vsi tisti, ki našega tedenskega obveščanja o dogodkih ne želite prejemati, nam to sporočite na elektronski naslov trubarjeva@literarnahisa.si (v vsebino sporočila vpišite besedo ODJAVA) in prenehali vas bomo obveščati.

Tedenske objave dogodkov Trubarjeve hiše literature lahko spremljate tudi na našem spletnem naslovu in Facebook profilu.