Vabilo na enodnevno ekskurzijo na Koroško in v Celovec

Spoštovani študentje in študentke slovenistike!

Tutorke in tutor oddelka za slovenistiko (v sodelovanju z oddelkom za slavistiko in germanistiko) vas vabimo na enodnevno ekskurzijo na Koroško in v Celovec, ki bo potekala v torek, 6. decembra 2016. Sprva se bomo z avtobusom odpeljali na Ravne na Koroškem, kjer si bomo ogledali knjižnico, pokazali pa nam bodo tudi najstarejši izvod Biblije. Pot nas bo nato popeljala do rudnika v Mežici, po ogledu pa nas čaka kosilo v Pliberku. Po kosilu se bomo odpravili v Celovec, kjer si bomo ogledali univerzo in inštitut, kasneje pa sledi še ogled samega mesta. Ekskurzijo bomo zaključili s prazničnim sprehodom med stojnicami božično-novoletnega sejma.

Odhod je zjutraj, ob 6.45, izpred Filozofske fakultete (postaja Aškerčeva v smeri Viča), vračamo pa se predvidoma v večernih urah, okrog 21.30.

Prispevek za ekskurzijo je 22 evrov (v ceno je všteto vse, od prevoza do vstopnin in kosila). Prispevke zbiramo na oddelku za slovenistiko, od 21.11. do 25.11. in od 28.11. do 30.11., med 10. in 13. uro. Poleg plačila prispevka lahko na oddelku v tem času kupite tudi slovenistične majčke in spodnjice.

Prijave na ekskurzijo sprejemamo do vključno 30.11.2016, na e-poštnem naslovu manca.tutorslo@gmail.com. Po 30.11. 2016 ne sprejemamo več odjav, prav tako ne vračamo več denarja. Za več informacij pišite na naslov manca.tutorslo@gmail.com.