Vabilo na Toporišičeva Obdobja

Vabimo vas na slovesni začetek 35. mednarodnega znanstvenega simpozija z naslovno temo Toporišičeva Obdobja, ki bo v četrtek, 10. 11. 2016, ob 9.00 v Zbornični dvorani glavne stavbe Univerze v Ljubljani (Kongresni trg 12, glavni vhod), ter na predavanja, ki bodo prav tako potekala v prostorih glavne stavbe Univerze v Ljubljani (Kongresni trg 12). Program tridnevnega 35. simpozija Obdobja, na katerem bo 69 udeležencev iz 9 držav predstavilo 65 referatov, si lahko ogledate na http://centerslo.si/simpozij-obdobja/35-simpozij-obdobja/program-simpozija-obdobja-35/. Kot poslušalci se lahko simpozija udeležite brez plačila kotizacije.

Lepo vabljeni tudi na odprtje razstave (Ne)znani Toporišič ali Zakaj ne po slovensko?, ki jo pripravljamo v sodelovanju z ZRC SAZU in bo četrtek, 10. 11. 2016, ob 18.30, v Prešernovi dvorani SAZU (Novi trg 4, Ljubljana), del simpozijskega dogajanja pa bo potekal v Brežicah in na Mostecu, rojstnem kraju Jožeta Toporišiča (v sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice in Civilno pobudo v spomin doktorju Jožetu Toporišiču Mostec).

Prireditev prireja Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Predsednika 35. simpozija Obdobja red. prof. dr. Erika Kržišnik in red. prof. dr. Miran Hladnik, strokovna sodelavca 35. simpozija Obdobja dr. Damjan Huber in dr. Mojca Nidorfer Šiškovič.